Blackjack on suosituin pöytäpeli Yhdysvalloissa, vaikka sen tulot ovat ruletin jäljessä Isossa-Britanniassa. Tämä peli voi olla hauska pelata, ja jos teet läksyjäsi (lue muutama kirja), voit vähentää talon edun nollaan (Varoitus: tämä on vaikeaa!).

Aloittaaksesi sinun on asetettava panos (esimerkiksi 10 puntaa). Sinulle jaetaan kaksi kuvapuoli ylöspäin olevaa korttia ja yksi jakajalle. Tavoitteenasi on saada suurempi korttien kokonaissumma kuin jakajilla, mutta et ylitä 21:tä (rintakuva), jolloin menetät panoksesi. Sinulla on mahdollisuus pyytää lisäkortteja, ja jos hylkäät, jakaja täydentää kätensä uusilla korteilla. Heidän on nostettava kortti, jos heidän kokonaislukunsa on alle 17, ja heidän on lopetettava, jos se on 17 tai enemmän. Kun ylittää 21 (rintakuva tai “liian paljon”), pelaajan käsi voittaa, jos se on vielä elossa.

Jos kokonaissumma on suurempi kuin jakajan tai jakajan plus yksi, panoksesi maksetaan tasarahalla, mikä tarkoittaa, että voitat saman summan, jonka panostat. Blackjack on kahden kortin käsi, jossa toinen korteista on ässä ja toinen kuvakortti (mukaan lukien 10s). 3/2 (£15 – £10) myönnetään pelaajalle. Jos kokonaissumma on pienempi, menetät panoksesi; jos se on tasapeli, saat rahasi takaisin (ero, työntö).

Perusperiaate saavuttaa mahdollisimman lähelle 21 ja voittaa jakajan on universaali. Variantit alkavat sieltä, ja niitä on niin paljon, että emme mainitse niitä kaikkia. Alla olevassa taulukossa on lueteltu joitakin merkittävimmistä eroista. Käy osoitteessa House Edge, niin saat lisätietoja siitä, miten nämä vaihtelut vaikuttavat taloosi. Jos haluat ymmärtää enemmän vaatimattomien sääntömuutosten vaikutuksista, lue tällä alalla ehdotetut kirjat, erityisesti Stanford Wongin ja Peter Griffinin kirjat.

Lisämahdollisuuksista voidaan väittää, että ne eivät voi heikentää pelaajien voittomahdollisuuksia pitkällä aikavälillä. Koska suurin osa pelaajista, jotka pelaavat online blackjackia Isossa-Britanniassa, ovat kuitenkin aloittelijoita, vaihtoehtojen valikoima lisää virheen tekemisen mahdollisuuksia. Tässä on muutamia tyypillisiä esimerkkejä: Tuplaa 10s jakajan 10:tä (tai jopa ässää!) vastaan ​​ja jaa 8s 10:tä tai ässää vastaan. Vähiten sanottuna ne ovat suuria virheitä.

blackjack

On syytä mainita, että jakaja Yhdysvalloissa saa sekä reiän että avoimen kortin. Jakaja etsii “Blackjackin” kertoimet ennen tuplaamista tai jakamista. Kaikki vedot (paitsi pelaajan Blackjack) häviävät, jos hänellä on sellainen, eikä kukaan saa tuplata tai jakaa, jos he eivät saisi. He voivat ja tekevät Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Toinen muuttuja, jonka kohtaat melkein todennäköisesti, on pakkauksen tekemiseen tarvittavien kansien määrä. Se alkoi yksinkertaisesti yhdestä korttipakasta, mutta pelaajien kehittyessä pakkojen määrä kasvoi. Tietyillä alueilla käytetään kahdeksan kantta, kuusi on vakiona ja neljä on edelleen käytössä joissakin osissa Yhdistynyttä kuningaskuntaa. Yhdysvalloissa yhden ja kahden kortin pelejä pelataan usein kädellä kengän sijaan. Yhdysvalloissa pelin säännöt vaihtelevat käytettävissä olevien pakkien lukumäärän mukaan, vaikka ne ovat samat Isossa-Britanniassa.

Vaikka tuplaus- ja jakamisominaisuudet tekevät asioista monimutkaisempia, BJ:ssä voidaan käyttää strategisia vedonlyöntistrategioita, jotka ovat samanlaisia ​​kuin ruletissa. GGG ei suosittele, että kokeilet näitä tai muita tapoja saada takaisin tappiosi korottamalla panoksiasi.

Paras vaihtoehto on pysyä perusajattelussa, joka pitää talon edun 1 prosentissa. Keskivertoihmisen peli on täynnä virheitä, ja talo ansaitsee 3 % vinjetin. He saavat niistä paljon enemmän irti, sekä tavallisista että huonoista pelaajista.

Vielä yksi asia: pöytäpelit, oi poika, voi olla ankaraa! Tietenkin nyrkkeilijän viimeinen toiminta voi vaikuttaa jakajan käden lopputulokseen ja siten kaikkien kohtaloon. Muista kuitenkin, että korttien ilmestymisjärjestys on arvaamaton, ja viimeisessä laatikossa tapahtuvilla ei ole pitkäaikaista vaikutusta sinuun tai keneenkään muuhun.

Ammattimainen asenne

Voit viettää loppuelämäsi lukemalla kaikkea, mitä BJ:n voittamisesta on tiedettävä. Suurin osa siitä on joko hölynpölyä tai mahtipontista. Jos haluat lukea, pysy päähenkilöissä. Heidän nimensä ovat Edward O. Thorp, Ken Uston, Stanford Wong ja Peter Griffin. Ymmärrä, että kasinot kaikkialla maailmassa hyötyvät siitä, että ihmiset lukevat kirjan BJ:stä ja pelaavat sitten itsevarmasti äskettäin hankitulla asiantuntemuksellaan. Sinun on tehtävä paljon työtä voittaaksesi BJ:ssä käyttämällä todellisia strategioita. Tee ainakin perustavanlaatuisesta suunnittelusta osa suunnitelmaasi.